Menu

Cégünkről

Bemutatkozás

Az Infracont Kft. több évtizedes múltra visszatekintő tapasztalattal és tudással rendelkezik az infravörös gyors gabonaelemző készülékek fejlesztésében, gyártásában és szervizelésében.

Saját fejlesztésű, önálló szabadalom alapján gyártott gabonaelemző készülékeink csúcstechnológiát képviselő elektronikával és kezelőfelülettel rendelkeznek. Az odafigyelő tervezésnek és professzionális gyártó háttérnek köszönhetően a pontosság, stabilitás tekintetében megfelelnek az iparág képviselői által támasztott elvárásoknak és kielégítik ügyfeleink magas igényeit. Termékeink ugyanúgy megállják helyüket hazánkban Magyarországon, mint világszerte.

Alapelvünk az innováció: mind modellválasztékban, mind funkcionalitásban folyamatosan fejlesztjük termékeinket, valamint a kalibrációink is állandó fejlesztés alatt állnak, hogy termékeink minőségét következetesen fenntartsuk. Ennek köszönhetően termékkínálatunk kiemelkedően magas színvonalat képvisel, ha minket választ, csak jól dönthet.

Cégtörténet

1986

A tulajdonosok megalapítják az Infracont Kft. elődjét, a FOCUS ENGINEERING GMK-t.

1986-1993

A FOCUS ENGINEERING GMK on-line műszereket fejleszt és gyárt (főleg a növényolaj-, és a dohányipar részére).

1991-1998

Első, NIR méréstechnológián alapuló gabonaelemző készülékünket 1991-ben a MININFRA termékcsalád tagjaként, MININFRA 5 néven kezdtük fejleszteni. Az első darabok 1993-ban kerültek forgalomba, meglehetősen nagy sikerrel. Ezzel a műszerrel a NIR műszerek egy új, hordozható kategóriáját teremtettük meg, mely az ország egész területén hamar közkedvelt típussá vált.

1998

Az Infracont Kft. megalapítása.

1999

Az Infracont Kft. megalkotja a kiemelkedő újdonságot jelentő, szabadalmaztatott transzmissziós optikai elrendezést, az “egysugaras kompenzációs rendszert”, amelyet műszereinkben ma is alkalmazunk.

1999-2000

Két új, egysugaras kompenzációs rendszeren alapuló modellt dobtunk a piacra: a MININFRA SCAN-T, mint hordozható modell, és a MININFRA 2000T-t asztali használatra kifejlesztve.

2007

Piacra kerül a kifejezetten laboratóriumi felhasználásra szánt modellünk, a MININFRA GT.

2008

Megújult a MININFRA 2000T modellünk: új elektronikát és felhasználói felületet kapott.

2009

A MININFRA Scan-T-t felváltja a MININFRA Scan-T Plus, amely szintén új elektronikával, valamint színes, érintőképernyős felhasználói felülettel rendelkezik.

2013

Bemutatjuk legújabb modellünket, a MININFRA SmarT-ot, amely garatos kivitelénél fogva egyszerűbb kezelést tesz lehetővé, emellett interneten keresztül távolról is elérhető, kezelhető.

2014

Megjelenik a piacon a Mininfra SmarT SW, a Mininfra SmarT hektolitersúly-mérővel rendelkező változata.

2017

Befejeződik a Mininfra Scan-T Plus modell gyártása.

2019

Teljes körű megújulás, modell- és arculatváltás. Két új fejlesztésű modell váltja a Mininfra család tagjait: az Infracon XGrain a Mininfra SmarT
SW-t, az Infracont SGrain a SmarT-ot váltja. A modellváltással párhuzamosan frissítettük az arculatunkat is.

Referenciák

Az utóbbi években gyártott modellekből körülbelül 1000 készülék üzemel világszerte, de a korábbi modellekből is több száz darab van még használatban. A 1000 készülékből megközelítőleg 500 Magyarországon, 500 pedig külföldön talált gazdára, köszönhetően a kiváló minőségnek és megbízhatóságnak.

Viszonteladók

Menedzsment

Takács Dániel

Ügyvezető igazgató

Pokorny Tibor

Tulajdonos, Alkalmazásfejlesztési igazgató

Takács Gábor

Tulajdonos, Műszaki igazgató

Takács Áron

Termékfejlesztési igazgató